اسید چرب چیست
اسید های چرب درواقع همان چربی ها هستند بنابراین میتوان تمام روغن ها گیاهی حیوانی روغن های مایع و… را ااسید های چرب دانست
ااسید های چرب به دو دسته ااسید های چرب اشباع و غیراشباع تقسیم میشوند
اسید چرب اشباع
درواقع اسید های اشباع مانند جربی های حیوانی مثل دنبه معمولا به شکل جامد یافت می شوند. نامگذاری این مواد با عنوان اسید غیر ضروری به این دلیل است که بدن انسان قادر به تولید آنها بوده و لزومی به مصرف آنها در رژیم غذایی نمی باشد.
اسید چرب غیراشباع
نوع غیر اشباع یا اسیدهای ضروری موادی هستند که زنجیره کربنی آنها دارای پیوند دوگانه می باشند. شکل ظاهری آنها معمولا به صورت مایع بوده و در برابر مواد اکسید کننده و همچنین نور خورشید سریعا اکسید و فاسد می شوند.
این اکسید شدن سبب شکسته شدن پیوند دوگانه کربن و تشکیل رادیکال آزاد می شود که از عوامل مهم ایجاد سرطان به حساب می آید.
به همین دلیل ظروف روغن های مایع را معمولا مات و مقاوم در برابر تابش خورشید می سازند. شاید بپرسید با این همه مضرات دلیل نامگذاری این مواد تحت عنوان اسید ضروری چیست؟ در جواب باید گفت که بدن انسان قادر به ساخت این نوع از ااسید چرب نبوده بنابراین باید از طریق رژیم غذایی تامین شوند و مصرف محصولات حاوی آنها لازم و ضروری می باشد.
منابع اسیدهای چرب:
منابع ااسید های چرب میوه ها، روغن های گیاهی، دانه ها، آجیل ها، چربی های حیوانی و روغن ماهی هستند.
عوارض مصرف اسید چرب:
مصرف این ترکیبات با افزایش سطح کلسترول خون ارتباط مستقیمی دارد که عوارض جبران ناپذیری را در پی دارد. رژیم های غذایی پرچرب خطر ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان سینه، روده بزرگ و پروستات و بیماری های عروقی را افزایش می دهند.
جمع بندی:
اسید های چرب از اجزاء اصلی جربی ها به حساب می آیند و در واقع واحد سازنده ی جربی ها در بدن انسان به حساب می آیند.
این ترکیبات هم به شکل طبیعی توسط بدن و هم به صورت مصنوعی در صنعت تولید می شوند. از منابع این چربی ها می توان به میوه ها، دانه ها، لبنیات و روغن ماهی اشاره کرد. این ترکیبات برای بدن انسان ضروری و مهم هستند اما مصرف بیش از اندازه آنها می تواند بیماری های قلبی و عروقی را در پی داشته باشد.